Babolat, Dunlop, HEAD, Pacific, Prince, Pro Kennex, Tecnifibre, Wilson & Yonex
  • Quick Delivery Bespanservice

    Een nieuwe bespanning binnen 48 uur!

Yonex Stringing Team

Logo

 

 

Bespannen kan niet iedereen. Bespannen is een vak apart. Passie, kennis en kunde zijn essentiële elementen om het vak van bespannen echt goed onder de knie te krijgen. Verschillende snaren, verschillende rackets, verschillende speelstijlen en verschillende wensen zijn allemaal van invloed op het bespannen van een tennis- of badmintonracket.

Wil jij graag een goed advies en een uitstekende service en kwaliteit? Laat dan je racket bespannen door Sebastiaan Blesgraaf van QD Tennis. Erkend lid van het Yonex Stringing Team en daarmee erkend vakspecialist.

 

 

Gewicht - De juiste snaar spanning:

De spanning van een racket is het aantal kilogram dat op de snaar wordt geplaatst op het moment dat ze in het racket wordt gezet. Bespanning en kracht zijn omgekeerd gerelateerd. Evenals kracht en cotrole. Hoe meer spanning op een racket, hoe minder kracht, hoe meer controle. Deze tabel maakt dit duidelijk.
QD bespanning tennisracket

QD bespanning tennisracket

Om meer kracht & power uit dezelfde snaar te halen, moet u dus het racket minder hard bespannen. (het zogenaamde trampoline-effect ontstaat dan), waardoor echter ook de controle daalt. een snaar met een horere elasticiteit, heeft meer kracht. Daarnaast zijn natuurlijk ook de snaar eigenschappen van belang.

Bespanning binnen 1 dag klaar?

Vraag het ons, dan regelen we het!